Veelgestelde vragen

Wat is Brandlead®?

Het Brandlead® Platform is een online platform, dat ontwikkeld is voor merken die samenwerken met lokale dealers. Maar ook voor franchise organisaties of andere samenwerkingsverbanden.

Het Platform is ontwikkeld door Muntz (www.muntz.nl) vanuit jarenlange ervaring in de 3 disciplines Strategy and Branding, Campaign and Design en Digital and Data en de samenwerking met een groot aantal merken die werken met lokale dealers.

Hoe werkt Brandlead®?

Het Brandlead® Platform bestaat uit 2 hoofdcomponenten: de ontwikkeling van een Brandlead® Multisite en de activatie ervan via de Brandlead® Cockpit.

Brandlead® Multisite bestaat uit een brandsite en microsites; tekst en beeld dat in de brandsite wordt geplaatst wordt door gedeeld in de gekoppelde en voor zoekmachines geoptimaliseerde microsite van elke dealer. Hierdoor komt het merk in het verzorgingsgebied optimaal op het netvlies van de doelgroep en merken zowel de dealer als het merk het effect ervan. Zeker als gekozen wordt voor extra activatie door inzet van middelen die worden aangeboden door het merk aan de dealer middels de Brandlead® Cockpit.

Waarom kiezen voor Brandlead®?

Vaak verwijst een merk vanuit de dealerlocator naar de website van een dealer. In de meeste gevallen komt de consument dan op een pagina die niet past bij salesfunnel en de merkbeleving die het merk voor ogen heeft. In sommige gevallen ziet de consument zelfs direct enkele andere merken of aanbiedingen. Als een consument lokaal zoekt naar een merk of product zijn er vele niet gewenste zoekresultaten. Hiervoor biedt Brandlead® dé oplossing!

In welk systeem is Brandlead® ontwikkeld?

Brandlead is SaaS-applicatie ontwikkeld in een Open Source Content Management Systeem, Concrete5. De digitale catalogus (webshop) wordt gebouwd in Magento2.

Is het mogelijk om per dealer/microsite informatie aan te passen?

Dat kan via de dealeractivatiepagina (onderdeel van de Brandlead® Dealer Cockpit) maar wordt vaak wel beperkt tot het kunnen aanpassen van gegevens die betrekking hebben op de winkel zelf, zoals foto van de winkel, openingstijden en een omschrijving. Dat kan. Vanuit het merk/leverancier wordt bepaald welke gegevens aanpasbaar zijn om op deze wijze controle te kunnen houden op juiste content en werking van de microsites van de dealers.

Is de Brandlead® Multisite eenvoudig te vullen en te onderhouden?

Het CMS (Content Management Systeem) Concrete 5 is zeer eenvoudig door het merk zelf te beheren en ook het delen van content (tekst en beeld) op de microsites (dealers) is snel en makkelijk te regelen. De content is dus altijd en overal actueel zoals marketing en sales dat hebben gepland. Het CMS Magento2 dat gebruikt wordt voor de digitale catalogus of als webshopfunctionaliteit, vraagt om meer kennis van de gebruiker of om extra optionele automatische koppelingen met het eigen ERP-pakket als daar de voorkeur naar uit gaat.

Kan ik het aantal bezoekers van de Brandlead® Multisite en de microsites bekijken?

Jazeker, via de statistieken pagina (onderdeel van de Brandlead® Cockpit) is het mogelijk om op overzichtelijke wijze de statistieken te bekijken. De dealer logt met eigen gebruikersnaam en wachtwoord in en kan vervolgens zijn statistieken bekijken. Het merk kan uiteraard de statistieken inzien van alle dealers waarmee waardevolle informatie kan worden verzameld voor marketing en sales. Goede conversie op een microsite zou moeten leiden tot meer orders.

Zijn de Brandlead® Multisite en aangesloten microsites online goed vindbaar?

Jazeker, de brandsite en microsites zijn geoptimaliseerd voor en worden lokaal goed gevonden in de zoekmachines. Voorwaarde is wel dat de content op de juiste manier ontwikkeld en geplaatst wordt conform training en instructie.

Hoeveel dealers kunnen er aangesloten worden?

Het aantal dealers dat aangesloten kan worden is onbeperkt.

Waar wordt de Brandlead® Multisite gehost?

De brandsite en aangesloten microsites worden gehost op een server die door Brandlead specifiek voor het merk wordt ingericht en beheerd.

Wat zijn de kosten voor Brandlead®?

De investering bestaat uit een tweetal componenten
– De eenmalige kosten voor de ontwikkeling van de Brandlead® Multisite bedragen minimaal 8.950,– voor de ontwikkeling van Multisite (brandsite + microsites), die ontwikkeld wordt in Concrete5. Optioneel kan een digitale catalogus (Magento2) worden toegevoegd, wat een extra extra investering van minimaal 5.500,– met zich meebrengt. Eventuele koppelingen met ERP-systemen worden separaat begroot.

– Een licentiebedrag per dealer (microsite) per jaar. Het minimale aantal dealers bedraagt 50.

Komen er nog extra kosten bij?

Onderdeel van het Brandlead® Platform is de Brandlead® Cockpit. Deze wordt per merk ingericht om dealers aan te sluiten, profielen per dealer te kunnen beheren en  statistieken per aangesloten dealer te kunnen bekijken.

De Campagnemanager is een extra onderdeel van de Brandlead® Cockpit. De Campagnemanager biedt de mogelijkheid om diverse online en offline campagnemiddelen beschikbaar te stellen aan de dealers. De middelen kunnen eenvoudig door het merk zelf worden toegevoegd en na sluitingsdatum kan er een Excel-overzicht met alle bestellingen worden gedownload. In een latere fase zullen diverse leveranciers van online en offline communicatiemiddelen worden aangesloten waardoor desgewenst het bestelproces geautomatiseerd kan verlopen.

Om de Brandlead® Campagnemanager toe te voegen volgt een eenmalige investering van 3.500,– euro en een licentiebedrag van 100,– euro per maand, onafhankelijk van het aantal aangesloten dealer

Wil je hier meer over weten, neem contact op!

Hoe kan het dat Brandlead (relatief) voordelig is?

Brandlead® is ontwikkeld vanuit de overtuiging en jarenlange ervaring dat samenwerken tussen merken en dealers en dealers onderling het verschil kan maken. Samen een applicatie ontwikkelen en vermarkten waarmee je jouw merk en jouw dealers lokaal op de kaart zet en samen een vuist vormt tegen grote andere landelijke platformen en webshops. Lokale winkels hebben volop kansen als betaalbare hulp krijgen bij hun lokale online én offline marketing. Samenwerken betekent ook samen kosten delen en slim denken en doen.

Vanuit die overtuiging en ervaring is een uniek platform ontwikkeld dat continu wordt doorontwikkeld en waarvan ieder aangesloten merk en iedere dealer automatisch profiteert. Omdat wij 100% geloven in de kracht van het alsmaar groeiende platform investeren wij per merk in de ontwikkeling van de Brandlead® Multisite en rekenen wij een lage eenmalige investering gekoppeld aan een evenzo laag licentiebedrag per aangesloten dealer voor de gepersonaliseerde microsite v.a. 70,00 per jaar. Als merk bepaal je uiteraard zelf of dit bedrag al dan niet met een opslag wordt doorberekend aan de dealer.