Veelgestelde vragen

Wat is Brandlead®?

Het Brandlead® Platform is een online platform, dat ontwikkeld is voor merken die samenwerken met lokale dealers. Maar ook voor franchise organisaties of andere samenwerkingsverbanden.

Het Platform is ontwikkeld door Muntz vanuit jarenlange ervaring in de 3 disciplines Strategy and Branding, Campaign and Design en Digital and Data en de samenwerking met een groot aantal merken die werken met lokale dealers.

Hoe werkt Brandlead®?

Het Brandlead® Platform bestaat uit 2 hoofdcomponenten:
1. De ontwikkeling van een Brandlead® Multisite;
2. De activatie van de Brandlead® Multisite via de Brandlead® Cockpit.

Brandlead® Multisite bestaat uit een brandsite en meerdere microsites. De tekst en het beeld (content) dat op de brandsite staat, wordt door gedeeld op de gekoppelde microsites van elke dealer. Dit wordt voor iedere dealer zo gedaan dat het geoptimaliseerd is voor zoekmachines als Google.

In de Brandlead® Cockpit kan de dealer na een activatiemail zijn eigen microsite controleren en activeren. Ook kan hier inzicht worden verkregen in de resultaten en prestaties van de microsite.

Als er gekozen wordt voor de optionele Campagne Manager, als onderdeel van de Brandlead® Cockpit, kan elke dealer campagnemiddelen voor promotie downloaden of extra budget inzetten voor bijvoorbeeld online campagnes en het verspreiden van een huis-aan-huis folder.

Waarom kiezen voor Brandlead®?

Vaak verwijst een merk vanuit de dealerlocator op de brandsite naar de website van een dealer of komt de consument via een zoekmachine op de website van een dealer terecht. In de meeste gevallen komt de consument dan op een pagina die niet past bij de merkbeleving en salesfunnel die het merk voor ogen heeft.

In sommige gevallen ziet de consument zelfs direct enkele andere merken of aanbiedingen. Daarnaast zijn er vaak vele niet gewenste zoekresultaten als een consument lokaal zoekt naar een merk of product.

Hiervoor biedt Brandlead® dé oplossing!

Door de Brandlead® Multisite komt een merk optimaal op het netvlies van de doelgroep en profiteren zowel de dealer als het merk het effect hier van.

In welk systeem is Brandlead® ontwikkeld?

Brandlead is SaaS-applicatie ontwikkeld in een Open Source Content Management Systeem, Concrete5. De digitale catalogus (webshop) wordt gebouwd in Magento2.

Is het mogelijk om per dealer/microsite informatie aan te passen?

Dat kan.

Via de dealeractivatiepagina (onderdeel van de Brandlead® Dealer Cockpit) kan de dealer gegevens aanpassen die betrekking hebben op de winkel zelf, zoals een foto van de winkel, de openingstijden en een omschrijving.

Mocht het wenselijk zijn om de dealer zelf meer informatie te laten aanpassen of toevoegen, dan is dit ook mogelijk. Vanuit het merk/de leverancier wordt bepaald welke gegevens aanpasbaar zijn. Zo houdt het merk controle op juiste content en werking van de microsites van de dealers.

Is de Brandlead® Multisite eenvoudig te vullen en te onderhouden?

Brandlead is gebouwd in het CMS (Content Management Systeem) Concrete5. Dit CMS is zeer eenvoudig door het merk zelf te beheren. Ook het delen van content (tekst en beeld) op de microsites van de dealers is snel en makkelijk te regelen.

Dit zorgt ervoor dat in een handomdraai de content altijd en overal actueel kan zijn. Ideaal!

Het CMS Magento2 dat gebruikt wordt voor de digitale catalogus of als webshopfunctionaliteit, vraagt om meer kennis van de gebruiker of om extra optionele automatische koppelingen met het eigen ERP-pakket als daar de voorkeur naar uit gaat. Uiteraard mag je hier support bij verwachten.

Kan ik het aantal bezoekers van de Brandlead® Multisite en de microsites bekijken?

Ja, dit kan! Via de statistiekenpagina (onderdeel van de Brandlead® Cockpit) is het mogelijk om op overzichtelijke wijze de statistieken te bekijken. De dealer logt met eigen gebruikersnaam en wachtwoord in en kan vervolgens zijn statistieken bekijken. Het merk kan uiteraard de statistieken inzien van alle dealers. Hierdoor kan waardevolle informatie worden verzameld voor marketing en sales. Goede conversie op een microsite zou moeten leiden tot meer orders.

Zijn de Brandlead® Multisite en aangesloten microsites online goed vindbaar?

Jazeker, de brandsite en microsites zijn zo ingericht dat deze geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines als Google. Daardoor worden de sites lokaal goed gevonden in de zoekmachines: precies wat je wil! Voorwaarde is wel dat de content op de juiste manier ontwikkeld en geplaatst wordt. Hierbij helpen wij graag door middel van training en instructie.

Hoeveel dealers kunnen er aangesloten worden?

Het aantal dealers dat aangesloten kan worden is onbeperkt.

Waar wordt de Brandlead® Multisite gehost?

De brandsite en de aangesloten microsites worden gehost op een server die door Brandlead specifiek voor het merk wordt ingericht en beheerd.

Wat zijn de kosten voor Brandlead®?

De investering bestaat uit een tweetal componenten:

1. De eenmalige kosten voor de ontwikkeling van de Brandlead® Multisite. Dit bedraagt minimaal €8.950,- voor de ontwikkeling van de brandsite en de microsites die ontwikkeld worden in Concrete5.

Optioneel kan een digitale catalogus (Magento2) worden toegevoegd, wat een extra investering van minimaal €5.500,– met zich meebrengt. Eventuele koppelingen met ERP-systemen worden separaat begroot.

2. Een licentiebedrag per dealer (microsite) per jaar. Het minimale aantal dealers bedraagt 50.

Komen er nog extra kosten bij?

Als extra onderdeel van Brandlead® Cockpit is er de optionele Campagne Manager. De Campagne Manager biedt de mogelijkheid om diverse online en offline campagnemiddelen beschikbaar te stellen aan de dealers. De middelen kunnen eenvoudig door het merk zelf worden toegevoegd en na sluitingsdatum kan er een Excel-overzicht met alle bestellingen worden gedownload. In een latere fase zullen diverse leveranciers van online en offline communicatiemiddelen worden aangesloten waardoor desgewenst het bestelproces geautomatiseerd kan verlopen.

Om de Brandlead® Campagne Manager toe te voegen volgt een eenmalige investering van €3.500,-  en een licentiebedrag van €100,- per maand, onafhankelijk van het aantal aangesloten dealer

Wil je hier meer over weten, neem contact op!

Hoe kan het dat Brandlead (relatief) voordelig is?

Omdat wij 100% geloven in de kracht van het alsmaar groeiende platform investeren wij per merk in de ontwikkeling van de Brandlead® Multisite. Hierdoor rekenen wij een lage eenmalige investering, gekoppeld aan een evenzo laag licentiebedrag per aangesloten dealer/microsite v.a. €70,00 per jaar.

Als merk bepaal je uiteraard zelf of dit bedrag, al dan niet met een opslag, wordt doorberekend aan de dealer.

Brandlead® is ontwikkeld vanuit de overtuiging en jarenlange ervaring dat samenwerken tussen merken en dealers en dealers onderling het verschil kan maken. Samen een applicatie ontwikkelen en vermarkten waarmee je jouw merk en jouw dealers lokaal op de kaart worden gezet en samen een vuist vormen tegen grote andere landelijke platformen en webshops. Lokale winkels hebben volop kansen als zij betaalbare hulp krijgen bij hun online én offline lokale marketing.

Samenwerken betekent samen kosten delen, slim denken en doen.

Vanuit die overtuiging en ervaring is een uniek platform ontwikkeld dat continu wordt doorontwikkeld en waarvan ieder aangesloten merk en iedere dealer automatisch profiteert.