Skip to main content

Wat is polygon / polygoon targeting

Om te beginnen een aantal definities die van belang zijn om het principe van polygon / polygoon targeting en geotargeting goed te begrijpen.

Wat is een polygon / polygoon

Een polygon of polygoon is een veelhoek, een plat vlak gevormd door een aaneengesloten keten van eindig aantal lijnstukken. Met het woord polygoon wordt een vlak binnen deze lijnstukken aangeduid.

Wat is geotargeting

Geotargeting is een van de meest populaire adverteermethoden binnen de marketing. Veel marketeers gebruiken deze vorm van targeting om gericht te adverteren aan gebruikers die zich in op specifieke locatie bevinden. Bijvoorbeeld door het presenteren van een bepaalde actie aan iedereen die zich binnen een straal van een kilometer rondom een bepaalde locatie bevindt. Met geotargeting gebruik je de geografische gegevens van (potentiële) klanten om gericht advertenties te laten zien.

Hoe zet je een polygon / polygoon in als targetingtechniek.

Je kunt adverteren op basis van de postcode en je kan targetten o.b.v. een gebied dat bepaald wordt door een polygon / polygoon. Als je op postcode target dan wordt er een cirkel getrokken rondom een postcode. Bij een targetingtechniek die werkt met een gebied o.b.v. polygon / polygoon targeting wordt er rekening gehouden met verschillende factoren die een gebied bepalen in de vorm van een polygon / polygoon.
Zie de afbeeldingen hieronder die afkomstig zijn uit de profielgegevens van klanten die gebruikmaken van Brandlead.
Targeting o.b.v. polygon / polygoon.
polygon-polygoon geotargeting
Targeting o.b.v. cirkel rondom een postcode.
postcode geotargeting
Met behulp van de targetingtechniek o.b.v. polygon / polygoon kan er nauwkeuriger getarget worden op de locatie waar een potentiële doelgroep zich bevindt. Dit hoeft overigens niet altijd tot het beste resultaat te leiden. Om die reden kan er met Brandlead ook worden getarget o.b.v. postcodegebieden. Per case wordt bepaald wat de beste targeting methode is die wordt ingezet.

Snel en eenvoudig posts en (video)advertenties personaliseren met Brandlead

Maak een afspraak

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van gepersonaliseerde video’s

Merken die al voor Brandlead® hebben gekozen